Як намалювати яблуко олівцем поетапно: легкий майстер-клас малювання яблука, поради з картинками та описом

Другий спосіб

Цей метод відкриє, як просто і красиво намалювати натуралістичне яблуко, з переходами кольору та позначеним обсягом плода.


Що потрібно.

  • Олівець простий
  • Пральна гумка
  • Альбом або папір для малювання (підійде папір для принтера формату А4)

Робоче місце

Вибрати та підготувати, як зазначено у попередньому варіанті

Як намалювати реалістичне яблуко.

  1. Розташувати аркуш або альбом горизонтально
  2. Посередині аркуша намалювати коло.(коло може бути “м’яте” і “неправильне”. Може бути більше схоже на овал. Боятися цього не потрібно.
  3. У природі не часто зустрічаються абсолютно ідеальні пропорції та форми.
  4. Від верхнього краю кола відступити 1-2 см і намалювати посередині кола невелику дугу (довжиною 1,5-2 см) вигнуту до низу
  5. Над серединою дуги, впритул до неї, намалювати жирну нерівну точку.
  6. Від неї, намалювати нахилу паличку 1,5 – 2,5 см – це буде черешок.
  7. Далі слід надати обсяг яблуку: для цього потрібно нанести штрихування правильної форми:
  8. Подивитися на глобус або уявити його.
  9. На ньому завжди є розмітка паралелей (горизонтальні лінії, що йдуть із заходу на схід) та меридіанів (вертикальні лінії, що йдуть з півночі на південь).
  10. Інтерес представляють меридіани.
  11. При найближчому розгляді видно, що чим ближче лінія меридіана до видимого краю кола, тим більше вона вигнута і повторює форму правої або лівої дуги кола.
  12. Чим ближче до центру — тим прямішою стає лінія
  13. На даному прикладі, слід виконати таку саму штрихування яблука
  14. Двигуючись ліворуч, легкими рухами, одна до одної (з мінімальним проміжком), починають креслитися дуги.
  15. Від верхнього краю до нижнього.
  16. Спочатку дуги будуть вигнуті вліво.
  17. У міру досягнення центру дуга вирівнюватиметься в лінію.
  18. Після проходження центру яблука, дуга почне вигинатися праворуч.
  19. Таке штрихування, надає реалістичності плоду і підкреслює сферичну форму.
  20. Штрихування не повинно виконуватися жирними та яскраво-вираженими лініями
  21. У верхньому правому секторі яблука, відступивши вниз, орієнтовно 0,5-1 см від черешка, старанною гумкою вичистити овальну пляму в штрихуванні (приблизно 1.5*1 см).
  22. Так позначається відблиск світла на плоді.
  23. Акуратно, кутом старанної гумки, прибрати штрихування над дугою, біля основи черешка, не стираючи його самого.